Alanz's FotoPage

By: Alanz Zelan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Apr-2006 20:22 Email | Share | | Bookmark
Around da world......

eksen dlm bas
wah.....camne leh sampai ke greenwich ne....fening2...
hekheleh....camne diorg lak yg leh set time dunia ne...tak aci..
View all 60 photos...
Allah jadikan bumi sbg hamparan yg mana manusia bebas mncari rezkie masing2 dmaner jua mereka brada...allah jadikan langit tanpa brtiang tuk mereka brteduh brnaung dbwh rahmat n redhanya...but dkalangan manusia tetap ader yg kufur laie bongkak biler brjln mmijak tapak bumi....
Mereka brjln megah...sedangkan diri mereka penuh ngan noda n dosa...yg sering kali dlakukan tanpa ader rase insaf sdikit pun (aper laie tuk taubat nasuha)....mereka brjln megah....sedangkan idup mereka tdk pernah skali pun mmikirkan apakah tujuan mereka dhantar kemuka bumi ne.....
Aku merasa malu dan hina....krn stiap langkahku...tak pernah pun skali tringt trdetik dhatiku akan kebesaran allah....kakiku yg mmijak bumi penuh ngan noda n dosa....aku malu ya allah...bantu lah aku....beri hidayah kpd slurh kaum muslimin n muslimat....
ok....sj intro jer...ayat datas ne takde kene mngena pun ngan gamba ne.....sajer gimik jer tu...alhamdulillah allah tlh beri kkuatan kpd kami brtiga tuk mnjejakkan kaki kami dbumi pnjajah London...yg suatu ari nanti dlm rangka pnjajahan smula oleh kami panglima mata anjing brtiga....
byk pngalaman yg mnarik spnjg jln mncari tmpt2 rahsia laie strategik tuk proses prancangan pnjajahan kami....
tak lamer maner pun....3ari 2mlm (15-18 April 2006)...but trlebih satu mlm laei...hu..hu...trtinggal bas...aper ler bas ne...kan nak tunggu org...kitaorg siap lari cam amazing race laie tu....but takpe...tu ler tui2 pnngalaman yg ganas namer nyer...


Thursday, 2-Mar-2006 12:14 Email | Share | | Bookmark
Sherry's Wedding Day (Boss Rezkie)

yummi...makanan yg myelerakan...jrg2 dpt makan beso camne
ha....posing cantiknyer....blakang tu assistant chef....kak yani
eh....camne lak korang leh dpt bunga mangga d uk ne...pelik gak
View all 6 photos...
Allah mnciptakan manusia tu ader laki2, ader pompuan, brbagai bangsa supaya lantaran itu manusia dtp brkenalan dantara satu same lain ......moga2 dgn prkenalan stiap manusia akan lebih mrapatkan mereka dgn rabbul jalil............n kenal saper yg pncipta yg brkuasa yg mngatur prjlnan alam ne.........

Begitulah yg trjadi pabila allah dah satukan ati2 manusia...tak siapa pun yg mampu mlawan takdir allah......alhamdulillah allah telah satukan Sherry(namer tui tak tau pun:Boss tmpt keje lamer aku) ngan Dr Nik......date wedding diaorg aku dah tak ingt ler.....

Memg pasangan yg scocok......moga2 allah kurniakan hidayah & rahmat kpd kluarga yg mereka bina ne....insyaallah.........

Aku biler laie yek?????Ish sedih nyer...................[size=18]
[/size]


Saturday, 31-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
WINTER RETREAT GLASGOW, SCOTLAND......

ne papan luncur ski pokcik.....jadi papan belasah org pun leh ga
em....he...he....ader tak gayo ski profesional.....
o....aper ler susah sgt diorg ne......nak ajor main ski pun susa
View all 33 photos...
Alhamdulillah puji bg allah tuhan semesta alam.....tuhan yg mngaturkan prjlnan alam ne.....alangkah indahnya alam ciptaanMu tuhan...

Brtarikh 27-31 Dec 2005 mrupakan detik tarikh yg cukup brmakna kpd diriku krn allah mngizinkan kaki yg hina ne tuk mnlangkah ke bumi glasgow, scotland....dgn satu harapan, tujuan n matlamat dlm myertai misi winter retreat 2005......................

Byk pglman manis n pahit brsame kengkwn......walaupun dlm mase yg singkat prtemuan kami......trase pautan ukhwah fillah tu khangatan hingga ke saat ini......moga2 sgala aper jua ilmu n pglman slame kami d program tu mnjadi kkuatan tuk kami smua mneruskan kerja2 para anbiya' n para sahabat dlm myampaikan risalah islam d sgenap alam.............insyaallah.... [color=indigo]
[/color]


Sunday, 18-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Jln2 the greater city of manchester.........

suasana d shopping complex trafford centre.....
blkng tulah library manchester..jadi ulat buku + bulu skali....
tugu aper pun blkng, tak tau teman nak kabo nyer...
View all 10 photos...
Camne lah kroje kiteorg, mnghabiskan sbhagian sisa idup dgn jln2 / mrayau skitar city.....pmbangunan cini maju ler gak, rase2 KL laie maju.. but as a muslim, we can't measure pmbangunan materilistic smate2...pmbangunan aqidah n kkuatan islam pntg gak. jom ler join kiteorg jln2......


Monday, 12-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Raye2 MANCHESTER 2005

brgambo raye ddepan umah
dok brsiap nak brtolak ke cheetam hill, gi open house manchester
camne ler suasana raye manchester
View all 33 photos...
Raye d machester, em....happening ler gak, but aku still rindukan suasana raye d mlysia. Walaupun ader takbir raye pd mlm raye, open house(byk tuuu...), brbagai2 juadah kuih muih puih raye, but it still not same with mlysia.
Ye la dah name pun braye pun braye d perantauan.....sedih + brgumbire = ? Xpe ler skali skala kene gak brpisah ngan famili n kengkwn trcinte dsaat myambut hari lembaran yg penuh brmakne ne........


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net